Wat vinden katten lekker?

Inhoudsopgave

Op zoek naar een gezonde snack voor je kat? Dan wil je ook dat het beestje het lekker vindt! Met een lekkere snack kun je jouw kat trainen. Maar ook gewoon iets lekkers geven is leuk om te doen. Hiermee versterk je de band met jouw kat. Liefde gaat immers door de maag! Maar wat vindt jouw kat lekker?

Helaas: wat een kat lekker vindt en wat goed voor het beestje is komt vaak niet overeen. Goed om ook te lezen: wat mag een kat niet eten?

Wat vinden katten lekker om te eten?

Zalm

Katten vinden zalm heerlijk. Niet zo gek ook dat het vaak verwerkt zit in commercieel kattenvoer. Daarbij is zalm is een goede bron van eiwitten en omega-3-vetzuren. Je moet de zalm wel eerst koken. Er zitten namelijk nog stoffen in die schadelijk zijn voor de kat. Verder lezen over wat katten niet mogen eten.

Spinazie

Spinazie zit vol met vitamines waaronder vitamine A, C en K. Het bevat ook de mineralen ijzer en calcium. Spinazie kan dan ook een gezonde, katvriendelijke traktatie zijn. Een belangrijke kanttekening: als je kat ooit last heeft gehad van blaasstenen, mag je haar absoluut geen spinazie geven.

Verschillende kattenvoeding bevat ook spinazie als ingrediënt vanwege de enorme gezondheidsvoordelen. Bijvoorbeeld Purina Beyond Grain heeft spinazie in de top vijf ingrediënten voor een natuurlijk voer voor volwassen katten. Zien waar Purina kattenvoer in de aanbieding is?

Eieren

Een andere goede bron van eiwitten en B-vitamines zijn. Deze zijn veilig voor je kat om te eten. Om het risico op door voedsel overgedragen ziekten te verminderen, moet je de eieren wel eerst koken. Eieren zijn ook te vinden in veel kattenvoer. Natuurlijk wel alles met mate. Lees ook over hoeveel katten eten.

Banaan

Dit komt als een verrassing voor de meeste katten eigenaren. Katten vinden dit heerlijk! Daarbij zijn bananen rijk aan kalium en oplosbare vezels. Hoewel bananen een gezonde traktatie zijn, mogen ze (zoals alle items op deze lijst) niet meer dan tien procent van de dagelijkse calorie-inname van je kat uitmaken. Houd het dus bij een snack!

Meloen

De meeste katten vinden meloen lekker om te eten. Deze vrucht is rijk aan antioxidanten en bètacaroteen. Dit helpt om de huid en de ogen gezond te houden.

Kip

Kip zit een veel kattenvoer en kattensnoepjes verwerkt. Ook kun je kip los geven aan je kat als traktatie. Kip is een goede bron van magere eiwitten en kan een goede keuze zijn voor je kat. Het komt ook overeen met wat een kat normaal zou eten. De kip moet wel goed gaargekookt zijn. De huid, die vet kan zijn, kun je het beste eerst van de kip afhalen.

Erwten

Erwten zijn rijk aan vezels, vitamine C en vitamine A. Ze zitten vaak verwerkt in kattenvoer en zijn veilig en gezond om aan je kat te geven. Niet iedere kat vind erwten lekker om te eten, maar je kunt het gerust eens proberen.