Mogen katten aardbeien?

Inhoudsopgave

Mogen katten aardbeien? Ja, katten mogen aardbeien, maar wel in kleine hoeveelheden. Aardbeien voor katten zijn een uitstekende bron zijn van vitamine C, foliumzuur, kalium en mangaan. Deze voordelen zijn alleen niet merkbaar voor jouw kat. Aardbeien kunnen door katten namelijk niet veilig in grote hoeveelheden worden gegeten. Voor het binnenkrijgen van de juiste voedingsstoffen is een uitgebalanceerd dieet dus noodzakelijk.

Mogen katten aardbeien
Mogen katten aardbeien?

Zijn aardbeien veilig voor katten om te eten? 

Hoewel aardbeien in principe niet giftig zijn voor katten, zijn er wel een paar kanttekeningen:

  1. Aardbeien worden als veilig beschouwd voor gezonde katten. Geef jouw kat dus geen aardbeien bij gezondheidsproblemen zoals diabetes.
  2. Als kattenliefhebber weet je dit waarschijnlijk: iedere kat is anders. De ene kat kan aardbeien dus beter verdragen dan de andere.
  3. De meeste calorie├źn van uw kat moeten afkomstig zijn van een compleet en uitgebalanceerd voer voor katten. Zo blijft het dier gezond. Een aardbei mag voor een kat een snack zijn, niet een hoofdonderdeel van de voeding.

=> Ook interessant: mogen katten yoghurt?

Zijn aardbeien giftig voor katten?

Over het algemeen zijn aardbeien niet giftig voor katten. Hier is een kleine kanttekening op zijn plaats. Veel aardbeien zijn niet biologisch en/of bewerkt met giftige stoffen. Kies dus het liefst voor een biologische variant. Ook zijn er katten die allergisch zijn voor aardbeien.

Kat aardbeien geven: tips

De conclusie: katten hebben aardbeien niet nodig om aan de benodigde voedingsstoffen te komen. De meeste katten kunnen prima een aardbei als snack eten. Als je hier voor kiest, volg dan de volgende stappen:

  1. Koop altijd biologische aardbeien.
  2. Was de aardbeien goed.
  3. Verwijder het steeltje en de blaadjes.
  4. Snijd de aardbeien in kleine stukjes voordat je ze aan de kat geeft.